“Sales en recruitment zijn allebei leuk. Maar van deze twee leuke dingen vind ik sales toch het leukste.”

“Sales en recruitment zijn allebei leuk. Maar van deze twee leuke dingen vind ik sales toch het leukste.”

Roberth

“Eigenlijk was het mijn ambitie om kok te worden. Toen de koksopleiding vol bleek te zitten ben ik eerst maar een jaar gaan leren voor banketbakker. Vervolgens moest ik in militaire dienst, en daarna ben ik direct in de horeca gaan werken. Dus die koksopleiding is er nooit van gekomen. Vanuit de horeca rolde ik door naar de personele dienstverlening in de uitzendbranche en zo kwam ik uiteindelijk terecht in een commerciële rol bij Fier Mensenwerk, de oervader van Vaerder.

“De kern van mensen die al 10 tot 15 jaar bij ons werken, zijn vrienden door dik en dun. Als manager zorg ik dat de medewerkers hun werk goed kunnen doen.”

Twee leuke dingen

Tot nu toe betekende detachering voor een accountmanager bij Vaerder altijd óók werving. De recruitment heb ik er altijd bij gedaan. Maar op een gegeven moment moet je een keuze maken: recruitment of sales. Het is allebei leuk, maar van deze twee leuke dingen vind ik sales toch het leukste. En omdat Elly vanaf nu de recruitment gaat doen, zal ik me vanaf nu focussen op sales.

Gewoon doen waar je goed in bent

Het vinden van voldoende werk in onze branche is wel eens makkelijker geweest. Er is genoeg vraag, maar er is ook steeds meer concurrentie. Het wemelt van de detacheringsbedrijven en -bedrijfjes. Gelukkig zijn wij al een paar jaartjes bezig dus we hebben de markt al heel wat bewegingen zien maken. Als we gewoon doen waar we goed in zijn, lukt het ons steeds weer om mooie projecten binnen te halen. Bestaande klanten zijn trouw en nieuwe opdrachtgevers ontdekken al snel: Vaerder is misschien niet uniek, maar we zijn wél bijzonder.

Lekker druk met de jongens

Naast mijn werk besteed ik graag tijd aan mijn twee zoons van 9 en 10 die ik om de week heb. Voetbaltraining, wedstrijden… de zaterdag plant zich vanzelf. Ik ben lekker druk met mijn jongens. Verder heb ik een leuke vriendin, ik hou van lekker eten en een glas wijn en zit graag op de bank met een Netflix-serie. En ga met veel plezier een stukje toeren met mijn cabriootje, een BMW Z4.

Mountainbiken en poolen

Binnenkort breekt het seizoen weer aan. Zodra het weer het toelaat, gaan Jan, Hanne en ikzelf samen mountainbike-routes rijden in de bossen, Lage Vuursche, Amerongen… Overigens spreek ik ook andere collega’s wel buiten het werk. Niet dat we de deur bij elkaar platlopen, maar we doen wel regelmatig wat samen. Zo ga ik één keer in de maand een avondje poolen met Michel en soms nog wat collega’s. De mannen staan altijd voor je klaar om te komen helpen. Bij mijn verhuizing stonden ze klaar, en de domotica in mijn nieuwe huis heeft Jouke natuurlijk gedaan!

Warme banden

Verder is er elke vrijdagavond borrel in de stad, waarbij de Vaerder-mensen die overal verspreid zitten elkaar treffen. En niet alleen Vaerder-mensen. Een van de collega’s zit bijvoorbeeld in een ziekenhuis met allemaal collega’s die niet bij Vaerder werken. Die zijn dan ook welkom. Wij houden van warme banden. Wat dat betreft… we moeten oppassen dat we niet zo snel groeien dat ons unieke karakter verwatert. We hopen dit jaar twaalf nieuwe mensen aan te nemen, tegelijk is mijn ambitie vooral te bewaken dat de groep zo hecht blijft als hij nu is.

Wil je ook werken bij Vaerder?

Meldt je aan voor een persoonlijk gesprek

Meer weten over het team van Vearder?

Wij werken o.a. voor: