“Dankzij Vaerder ben ik completer geworden. Niet alleen in het werk maar ook privé.”

“Dankzij Vaerder ben ik completer geworden. Niet alleen in het werk maar ook privé.”

Jouke

Als Senior Technology Engineer bij VodafoneZiggo zorg ik met mijn team dat ongeveer 40.000 medewerkers elke dag hun werk kunnen doen. Het beheerteam omvat 34 man met daarnaast 23 mensen op local support en 18 in de ServiceDesk. Samen onderhouden we 3.500 servers in verschillende Nederlandse datacenters en zorgen we dat alle applicaties probleemloos draaien. Dat betekent software distribueren, gebruikers/groepen aanmaken en autoriseren, hardware beheren en niet te vergeten zorgen dat iedereen het internet op kan. Verder ook de ServiceDesk en Local Support voorzien van tooling en zorgen dat tickets zo efficiënt mogelijk behandeld kunnen worden.

Daarnaast verzorg ik hier bij Vaerder op kantoor het beheer van Office 365, de hardware en andere prullaria. We zijn ook een soort museum aan het maken met allemaal oude spullen, zoals een Windows 98 machine die we gebruiken voor games en om af en toe lekker te prutsen. Verder onderhoud ik het (Wifi) Netwerk, onze eigen TV’s voor de gezelligheid en alle andere hardware plus de firewalls.

Dangerous Old Git

Thuis ben ik ook vaak online. Als ik tijd over heb, schiet ik graag mensen aan de andere kant van de wereld overhoop. Op Call of Duty natuurlijk, in de Dangerous Old Gits Clan, met mensen uit allerlei landen. We hebben dan vaak hele gesprekken over hoe dingen gaan in hun land. Dat kan heel leerzaam zijn.

“Als ik tijd over heb, schiet ik graag mensen aan de andere kant van de wereld overhoop. Op Call of Duty natuurlijk.”

Om vijf uur op

Verder doe ik aan krachttraining. Dat komt omdat toen ik systeembeheerder was, ik zoveel op mijn kont en in de auto zat dat ik van 59 naar 84 kilo ging. Ik kreeg last van mijn rug en ben naar de sportschool gegaan. Een sportmaatje pushte me daar steeds verder en zo ben ik powerlifter geworden. Nu sta ik drie keer in de week om vijf uur op om twee uur in de sportschool met gewichten te stoeien. Daarna breng ik mijn twee kids naar school voor ik naar de zaak ga. Het lichamelijke van powerliften is een gezonde tegenhanger voor mijn werk. Als het een keertje niet wil lukken met projecten dan is dit mijn uitlaatklep. De ene heeft een filmavondje nodig en ik vind het prettig om de dag te starten met energie.

Contact houden

Ik werk al sinds 2007 met de mensen van Vaerder. Wel heb ik tussendoor de fout gemaakt om ergens anders te gaan werken, maar daar werd ik niet gelukkig van. Nu ben ik alweer drie jaar terug op het oude nest. Ook toen ik hier weg was, heb ik als lid van de ‘Beerketeers’ van Vaerder de vrijdagmiddagborrel in ere gehouden. Deze collega’s zijn dan ook meer dan collega’s.

Bucketlist

Mijn afwezigheid heeft me ook geleerd hoe dingen niet moeten en bij Vaerder ontdek ik hoe ze wel kunnen. Dit is geen standaard detacheerder, zo van: ‘je moet die en die papieren halen om bepaalde soorten werk te kunnen doen’. Bij Vaerder is het meer: ‘wat kan jij, waar ben je het beste in, wat vind je interessant en hoe kunnen we dat uitbouwen?’. Ga gewoon je bucketlist af en neem ook een stukje privé mee. Je wordt gewaardeerd om wat je kan zonder daar altijd een papiertje aan te hoeven hangen.

De rol van senior

Hier is niks te gek als het gaat om ontwikkeling. Ik heb de afgelopen jaren een Enneagram training gedaan, verder Scrum, Agile, Adviseren met Impact en leiderschapstrainingen. In mijn rol als senior moet ik soms ook mensen aansturen en daar moet ik me ook naar verhouden. Ik voel dat ik gegroeid ben. Dankzij Vaerder ben ik completer geworden. Niet alleen in het werk maar ook privé.”

Wil je ook werken bij Vaerder?

Meldt je aan voor een persoonlijk gesprek

Meer weten over het team van Vearder?

Wij werken o.a. voor: