“Ook nieuwe collega’s krijgen de kans om echt lid te worden van de Vaerder familie.”

“Ook nieuwe collega’s krijgen de kans om echt lid te worden van de Vaerder familie.”

Jan, Partner

“In de jaren ’90 ben ik begonnen als intercedent bij een uitzendbureau in Het Gooi. Vervolgens werd ik account manager in detachering in Reeuwijk en in 2003 zijn we met een paar collega’s een detacheringsbedrijf begonnen: Fier Mensenwerk. Dat is in de afgelopen 20 jaar uitgegroeid tot het huidige Vaerder, overigens deels met dezelfde mensen. De mensen zijn de rode draad. Zij zijn niet alleen onderdeel van Vaerder maar ook van mijn persoonlijke geschiedenis.

Als je mij vraagt naar mijn voornaamste vrijetijdsbesteding, is het antwoord simpel: “Familie en sport.” Ik heb vier dochters in de basisschoolleeftijd die alle vier gek zijn op sport. Drie zitten op schaatsen, in de zomer is er hockey, zwemles en op zondag tennis. Zelf schaats ik ook veel en geef ik schaatstraining, en in de zomer doe ik aan mountainbiken met twee collega’s.

Sportlogistiek

Je kunt dus wel zeggen dat ik heel veel tijd aan mijn gezin besteed. Zo houd ik de woensdagmiddag altijd vrij, want dat is een logistieke sportmiddag. Dan volgt ons hele dorp een soort rooster waarbij de ene vader een stel kinderen wegbrengt, een andere moeder haar zoon met een van mijn dochters ophaalt en ik de andere dochters met hun vriendinnen rondrijd. Gelukkig kunnen ze straks op zondag zelf naar tennis fietsen.

“De kern van mensen die al 10 tot 15 jaar bij ons werken, zijn vrienden door dik en dun. Als manager zorg ik dat de medewerkers hun werk goed kunnen doen.”

Vrienden door dik en dun

Hoe dan ook, die contacten met mijn gezin zijn álles voor mij. Tegelijk zie ik ook Vaerder als een soort familie. De kern van mensen die al 10 tot 15 jaar bij ons werken, zijn vrienden door dik en dun. Als manager zorg ik dat de medewerkers hun werk goed kunnen doen. Wij regelen de randvoorwaarden. Overleggen: wat vraagt de markt, wat wil je zelf? Wil je een bepaalde opleiding volgen? Dan kopen we die in.

Met zoveel mensen is er natuurlijk ook lief en leed. We kennen de partners ook goed. Vorig jaar is een van de collega’s overleden. Dat gaat je niet in je koude kleren zitten. Maar de genegenheid is zeker wederzijds, je krijgt dat ook terug van de collega’s.

Elke donderdag gezellig naar kantoor

Een mooi voorbeeld van de sfeer is wat er tijdens en na Corona gebeurde. Toen ontdekten veel van onze klanten dat medewerkers net zo goed thuis kunnen werken. Dat scheelt kantoorplekken. Een van onze collega’s vond thuiswerken helemaal niks, dus die kwam hier naar de zaak om in onze vergaderzaal te werken voor de klant. Logisch, want zo leuk is het niet om de hele dag alleen op je werkkamer thuis support te leveren aan mensen die je verder niet ziet. We merkten dat daar meer behoefte aan was. Daarom hebben we hier extra ruimte gehuurd, als alternatief voor de thuiswerkplek. Nu zijn er een paar collega’s die elke donderdag gewoon gezellig naar kantoor komen.

Gezellig maar geen sekte

Voor meer animo binnen de groep organiseren we soms lunches op vrijdag. Iedereen die dat wil kan een werkplek reserveren, dan halen wij Chinees. Verder is er een borrel-app, buiten het management om, met een stel ‘Vaerders’ die elkaar elke vrijdag ergens in Rotterdam in de kroeg treffen. Dat is prima, maar we merkten wel dat dat een erg hecht groepje aan het worden was. Daarom breken we nu af en toe in op die borrel-vrijdag met een Vaerder Event echt voor iedereen. We zijn begonnen met een avond bijlgooien, binnenkort proberen we uit een escaperoom te breken en later dit jaar gaan we naar een klimbos. En net als elke zomer is er ook dit jaar weer de traditionele Vaerder barbecue bij mij in de tuin. Zo krijgen ook onze nieuwe collega’s de kans om echt lid te worden van de Vaerder familie.

Persoonlijk vind ik het fijn, dat familiegevoel. Gezellig. Maar natuurlijk heeft de een er meer behoefte aan dan de ander. Hoe dan ook, het móet niet, hè. Het is een bedrijf, geen sekte.”

Wil je ook werken bij Vaerder?

Meldt je aan voor een persoonlijk gesprek

Meer weten over het team van Vearder?

Wij werken o.a. voor: