“Het leven wordt steeds ondoorzichtiger. Als iets duidelijk op papier staat, dan geeft dat vertrouwen.”

“Het leven wordt steeds ondoorzichtiger. Als iets duidelijk op papier staat, dan geeft dat vertrouwen.”

Niels

“Met mijn bedrijfskundige achtergrond ben ik een beetje een vreemde eend in de bijt bij Vaerder. Ik ben hier terecht gekomen doordat ik met een vriend meeging naar de vrijdagmiddagborrel. Dan leer je iedereen een beetje kennen en op een gegeven moment was het: “Misschien kunnen we iets voor elkaar betekenen.” Ik had toen net mijn baan opgezegd omdat ik toe was aan een nieuwe uitdaging. Riskant? Ach… soms moet je keuzes maken. Het leven is nu eenmaal chaotisch.

Na een paar opdrachten via Vaerder kreeg ik een brief van Roberth. Daar stonden vrij vertaald twee korte zinnetjes op: “Stop maar met het zoeken naar een vaste baan. Je hebt er nu een.” Dat is zo kenmerkend voor dit bedrijf.

Sinds die tijd heb ik zoveel opdrachten gedaan dat ik het zelf ook niet meer precies weet. Dan moet ik even op mijn CV kijken. Bijvoorbeeld een klus waarbij ze video conference units hadden geïntroduceerd. De gebruikers wisten niet goed hoe ze ermee om moesten gaan en dan wordt er al snel gewezen naar IT. Mijn werk zit vaak op het snijvlak van de business en de IT. Die spreken niet per definitie dezelfde taal. Ze nemen aan dat ze elkaar snappen, maar dat blijkt in de praktijk tegen te vallen. Dat kan frustratie opleveren. Door de ruis weg te nemen en te zorgen dat iedereen elkaar begrijpt, kun je de boel gladstrijken.

“Stop maar met het zoeken naar een andere baan. Je hebt er nu een.”

Ook heb ik een tijd in een ziekenhuis gewerkt. Onder meer aan het opzetten van een langetermijn vervangingsplan en het koppelen van bedragen aan investeringen. Dat was deels in de Corona-tijd. Vanuit een ander project was het indrukwekkend om op zo’n cohort-afdeling te komen met veel mensen aan de beademing. Soms werd er iemand van de afdeling afgereden om nooit meer terug te komen. Dat zal me de rest van mijn leven bijblijven.

In afwachting van mijn volgende externe klus werk ik nu intern bij Vaerder. Het bedrijf nóg professioneler maken. Het loopt een beetje door elkaar heen. Bij Vaerder is het ‘never a dull moment’.

Mijn vrije tijd besteed ik aan concerten, computergames spelen, wandelen. Ik wil ook het fietsen weer oppakken. En ik mag me vermaken met modelbouw: oorlogsschepen uit de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast ga ik nog steeds regelmatig naar de Vaerder borrel. En samen poolen, als ik tijd heb. Dat zijn leuke avonden waarbij overigens ook regelmatig gedart wordt. Als de tafels bezet zijn, gaan we even lekker pijltjes gooien.

Waar ik me momenteel veel mee bezig hou is privacy, met onder meer de verplichte ‘Verwerkersovereenkomst’ voor de leveranciers van Vaerder. Dat is sowieso verplicht onder de AVG, maar veel bedrijven realiseren zich dat niet. Heel veel mensen zien de AVG als restrictief, maar het gaat voornamelijk om transparantie en bewustwording. Als ik kijk naar de jongere collega’s, dan zijn die best bezig met dit soort dingen. Ze willen dat het goed geregeld is. Dus als werkgever kun je het ook als verkoopargument zien. Het leven in het algemeen wordt steeds ondoorzichtiger. Als iets duidelijk op papier staat en wordt nageleefd, dan geeft het vertrouwen. En vertrouwen is het kostbaarste wat er is in een relatie. Met klanten én met werknemers.

“Bij Vaerder is het ‘never a dull moment’.”

Wat ik heel mooi vind bij Vaerder is dat je hier heel veel kunt bereiken maar dat al vanaf het begin duidelijk is dat je er óók iets voor moet doen. Er zijn genoeg bedrijven die je gouden bergen beloven, maar vergeten daarbij te vermelden dat het niet vanzelf gaat. Dit wordt bij Vaerder goed gecommuniceerd: je krijgt alle steun, maar je moet het zélf doen. Het woord ‘eerlijk’ is daar goed op van toepassing. Eerlijk en open. Zo zit het in elkaar. Je ziet vaak dat mensen denken dat het zomaar aan komt waaien. Ze zijn zich niet bewust van hun eigen rol. Als je dat wél weet, dan kun je daar ook wat mee. Kijken hoe je het precies gaat vormgeven met elkaar. Dat vind ik heel fijn.”

Wil je ook werken bij Vaerder?

Meldt je aan voor een persoonlijk gesprek

Meer weten over het team van Vearder?

Wij werken o.a. voor: