“Vaerder voelt als familie. Iedereen staat voor je klaar om het leuk te maken.”

“Vaerder voelt als familie. Iedereen staat voor je klaar om het leuk te maken.”

Dwen

“Na zestien jaar servicedesk en werkplekbeheer bij een grote overheidsorganisatie ben ik dit jaar overgestapt naar Vaerder. Bij deze organisatie had ik geen uitdaging meer in mijn werkzaamheden en doorgroeimogelijkheden waren er voor mij ook al niet. Vaerder kende ik al goed, omdat mijn man hier al 16 jaar werkt. Hier vond ik een warm welkom. De mensen bij Vaerder zijn respectvol, ze denken met je mee en ze vinden het belangrijk dat medewerkers het zowel op het werk als privé naar hun zin hebben.

Hulp bij huiswerk

Ik ben nu sinds januari bij Vaerder in dienst als junior applicatiebeheerder bij DeltaFiber. In het begin was het even wennen, maar ik heb mijn draai gevonden. Bij Vaerder voelt het als familie. Iedereen staat voor je klaar om het leuk te maken. Ik mis nog wat certificeringen voordat ik me echt applicatiebeheerder kan noemen. Die hoop ik snel te halen. Er zijn bij Vaerder zelfs collega’s die helpen met het voorbereiden van de examens. In hun eigen tijd!

Slot en sleutel

Het werk is echt anders dan in mijn vorige baan. Ik beheer nu een deel van MSOffice 365, met name SharePoint, OneDrive, MS Teams en sinds kort zit ik ook bij een project voor CrushFTP. Dat is een programma waarmee je tussen verschillende bedrijven gegevens kunt uitwisselen zonder dat er een hacker tussen kan komen. De data worden versleuteld verstuurd van de ene naar de andere deur, en ieder heeft zijn eigen sleutel tot die deur.

“In mijn vrije tijd doe ik veel met fantasy en Japan. Ik ben al van jongs af aan geïnteresseerd in manga’s (Japanse strips) en tekenfilms.”

Schone lei

Het invoeren van zo’n systeem betekent dat ik veel contacten heb met de Sales-mensen en de klanten van DeltaFiber. Je moet met elke klant afspreken: wie krijgt de rechten tot de mappen, wie mogen er gebruik maken van CrushFTP? We maken daar afspraken over. En omdat we migreren vanuit een ander systeem moeten we ook samen beslissen wat we meenemen en wat we kunnen verwijderen om met een schone lei te beginnen. We hebben daarvoor regelmatig vergaderingen met de Sales-mensen en de klanten van DeltaFiber. Dat gaat allemaal met Teams, trouwens.

Manga & anime

In mijn vrije tijd doe ik veel met fantasy en Japan. Ik ben al van jongs af aan geïnteresseerd in manga’s (Japanse strips) en tekenfilms. Tijdens Corona ben ik zelfs Japanse les gaan nemen, inclusief de fonetische karakters. Ik vind iets nieuws leren hartstikke leuk. En als ik iets aan pak, dan ga ik er ook voor. Qua Japanse films hou ik van fantasy en horror, maar de tekenfilms van Studio Gibli mag ik ook graag zien. Zo lang het maar niet ál te romantisch wordt. Van anime kun je ook dingen leren, want er zit vaak een boodschap in die films. Over vriendschap, hoe je omgaat met mensen, hoe je dingen anders kunt zien in het leven.

Dungeons & Dragons

Ik vind het leuk om evenementen te organiseren, om iets leuks te gaan doen met vrienden of (ex)collega’s. Het is fijn als mensen het naar hun zin hebben en achteraf blij naar huis gaan. Zo spelen we om de woensdag hier bij ons thuis een avondje Dungeons & Dragons, met vrienden en een Dungeon Master die het spel begeleidt. Dan heb je echt het gevoel dat je in een fantasiewereld zit.

Wacht effe!

Hoe je mij moet typeren? Ik wil graag mensen helpen, dingen leuk en makkelijker voor ze maken. Ze zeggen op mijn werk vaak dat ik heel goed in Jip-en Janneke-taal dingen uit kan leggen. Dan is het: “Jij hebt echt engelengeduld.” Het klopt dat ik graag de tijd neem om het zó uit te leggen dat ze het echt snappen. Omgekeerd heb ik dat ook, als iemand mij iets probeert uit te leggen, zeg ik regelmatig: “Wacht nou effe, niet te snel, ik ga noteren wat je zegt.”

Kleine stapjes

Wat ik ook prettig vind, is handleidingen maken. Met kleine stapjes… klik hier, klik daar, screenshot erbij. Je moet je kunnen verplaatsen in het niveau van een gebruiker. Niet iedereen heeft standaard thuis een computer. Dus als je écht iemand wilt helpen, doe het dan rustig, stapsgewijs, niet te vluchtig.”

Wil je ook werken bij Vaerder?

Meldt je aan voor een persoonlijk gesprek

Meer weten over het team van Vearder?

Wij werken o.a. voor: